Practicar esport a Aransa
  • Practicar esqui nórdic
  • Rutes amb bicicleta a Aransa
  • Anar amb bicicleta a la Cerdanya

Activitats a Aransa | Practica esport a la Cerdanya

 

Activitats i esport a aransa

 

Practicar esport a Aransa

La Cerdanya ens ofereix un ampli ventall d'activitats durant tot l'any, l'Hostal Pas de la Pera és una bona base per gaudir dels Pirineus en tot el seu esplendor.

 

Començant per la temporada d'hivern, l' Hostal Pas de la Pera es troba a pocs quilòmetres de les estacions d'esquí alpí ceretanes franceses i andorranes. Però cal destacar l'esquí de fons o nòrdic que es pot practicar a l'Estació d'Esquí Nòrdic d'Aransa i l'Estació d'Esquí Nòrdic i de Muntanya de Lles que es troben a només 6 i 14 Km respectivament i conjuntament formen l'àrea esquiable d'esquí nòrdic més gran dels Pirineus.

 

Esport a la Cerdanya

Aransa es troba en la ruta natural dels Estanys de la Pera (d'aquí prové el nom del nostre hostal), es tracta d'una excursió molt frequentada per la seva accessibilitat. Molt aprop també trobem altres estanys naturals més amagats com el de l'Orri, els estanys de la Muga, Setut o Montmalús, que juntament amb els rius d'Aransa i La Llosa formen una àrea de pesca molt apreciada.

 

També cal destacar la possibilitat d'ascensió als diversos pics de la zona com la Tossa Plana de Lles, Perafita o el Tossal Bobinà. Es tracta de la zona limítrofe amb Andorra que destaca per la seva bellesa, no en va es troba just al costat de les Valls de Madriu, Claror i Perafita (que tenen els seus homònims a la banda catalana) declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Anar amb bici a Aransa

A més d'aquestes excursions més exigents també es poden fer excursions en tot terreny, BTT o una simple però interessant passejada per algun camí mig oblidat, recentment han estat netejats i marcats la major part dels antics senders i camins ramaders del municipi. També temin molt a prop el Parc Natural del Cadí-Moixeró i per als amants dels esports d'aventura el Parc del Segre a La Seu d'Urgell i a La Cerdanya, excurssions a cavall o en globus.

 

Durant els mesos d'estiu, podem trobar molts fruits del bosc com els gerds, navius o morelles que podem utilitzar per fer les nostres pròpies confitures. Sense oblidar les xicoies a la primavera, l'enciam de font o els bolets a la tardor.

Montar a caball a Aransa

 

Comercialment, cal fer esment a Andorra on, a més de poder fer les compres, tenim molts recursos culturals començant pel romànic. També són importants nuclis comercials La Seu d'Urgell i Puigcerdà on destaquen els seus mercats centenaris dimarts i dissabte a La Seu i diumenge a Puigcerdà.

 

Per als que prefereixen l'oci cultural, poden visitar el centre històric de La Seu d'Urgell amb la catedral romànica i el Museu Diocessà del Bisbat d'Urgell amb una bons representació d'art Sacre. A l'Alt Urgell també són destacables el museu de la Llana a Arsèguel o el del Vi al Pont de Bar.

Senderisme a Aransa

A Martinet trobem el Parc dels Búnquers com a record i homenatge als combatents de la guerra civil, a Llívia trobem la Farmàcia més antiga d'Europa. Per tota la Cerdanya trobem petits pobles disseminats per la vora de la vall on podem fer una passejada tot contemplant mostres de romànic pirinenc. Per Bellver de Cerdanya passa la ruta dels Bons Homes com a record del pas dels càtars fugint de la Inquisició cap a Montsegur a l'Arièja.

 

A la Cerdanya Nord també tenim molts pobles encisadors. Una excurssió molt recomanables és agafar el Tren Groc des de La Tour de Querol o a Bourgmadame que ens portarà fins a Vilafranca de Conflent una petita vila enmurallada molt ben conservada.

 

Així doncs, l'Hostal Pas de la Pera és ideal per gaudir del Pirineu.

 

 

© Hostal pas de la pera

Plaça del Carrer Clos, 1 25726 ARANSA (Lleida)

Tel. 973 51 50 01